Dodental aardbeving China loopt op tot 398 - berging gaat door

Een gewond persoon wordt geëvacueerd na de krachtige aardbeving in China gisteren. Reuters / Stringer

Het dodental na de zware aardbeving in de Chinese provincie Yunnan gisteren is opgelopen tot 398. Minstens 1800 mensen raakten gewond. Reddingswerkers zijn nog steeds bezig met de berging van lichamen.

Zo’n 12.000 voornamelijk oude huizen zijn ingestort door de beving; huizen die nog overeind staan, zijn beschadigd. Vandaag wordt regen en storm verwacht, waardoor het moeilijk is om water, voedsel en tenten naar het gebied te brengen. Reddingswerkzaamheden worden verder bemoeilijkt door hevige naschokken. Sommige afgelegen dorpen zijn nog niet bereikt. Naar verwachting zal het dodental nog verder oplopen.

Zo’n 29.400 mensen zijn uit het gebied geëvacueerd. Ook wegen zijn verwoest. Premier Li Keqiang bracht vandaag een bezoek aan het epicentrum van de beving en legde ruim vijf kilometer te voet af om daar te komen.

    • Mirjam Remie