Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Bengalese veerboot met 200 mensen aan boord zinkt

Een veerboot met zo’n tweehonderd mensen aan boord is gekapseisd in de rivier Padma, vlakbij het district Munshiganj. Dat meldt persbureau Reuters.

Een veerboot met zo’n tweehonderd mensen aan boord is gekapseisd in de rivier Padma, vlakbij het district Munshiganj. Dat meldt persbureau Reuters. Ongeveer de helft van de passagiers zou zijn gered.

Er zijn nog geen berichten over doden. Momenteel zijn reddingswerkers actief. Volgens de politie zijn zo’n honderd mensen in veiligheid gebracht. Veel van de passagiers kwamen terug van de stad Dhaka waar ze Eid-al Fitr hadden gevierd, een festijn ter gelegenheid van het einde van de ramadan.

In Bangladesh komen veerbootongelukken vaker voor. In mei kwamen nog vijftig mensen om in hetzelfde district, toen een soortgelijke veerboot kapseisde. In maart 2012 zonk ook een veerboot in het gebied. Daar kwamen minstens 145 mensen bij om. Veiligheidsvoorschriften zijn beperkt en veerboten zijn vaak overbelast.