10 miljoen euro verlies voor Grontmij

DE BILT - Het logo van Grontmij naar aanleiding van de bekendmaking van de halfjaarcijfers van het bedrijf. ANP PHOTO RICK NEDERSTIGT Foto ANP

Nog steeds is-ie niet verkocht, Golfbaan Naarderbos in ’t Gooi. Ruim een jaar geleden verkocht ingenieursbureau Grontmij de golfbaan aan de vennootschap Flevo Invest, die bestaat uit een groep private investeerders. Bijna 6 miljoen euro hadden ze er voor over. Maar toen er daadwerkelijk betaald moest worden, bleek Flevo Invest helemaal niet over die miljoenen te beschikken.

Het beursgenoteerde Grontmij wil nog altijd van de golfbaan af en is nu op zoek naar andere “geïnteresseerde partijen”, zo schrijft het bedrijf vandaag in zijn resultaten over het afgelopen kwartaal. Grontmij heeft zich er eindelijk bij neergelegd dat Flevo Invest het geld waarschijnlijk nooit bij elkaar zou krijgen.

10 miljoen verlies

Afgelopen kwartaal leed Grontmij 10 miljoen euro verlies. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 1,3 miljoen euro. Het verlies wordt veroorzaakt door “buitengewone posten” en een boekhoudkundige aanpassing in de weergave van de resultaten. De omzet daalde met bijna 6 procent naar 169 miljoen euro.

Een kostenbesparingsprogramma moet er mede voor zorgen dat Grontmij weer winstgevend wordt. Dit jaar verwacht het bedrijf daardoor 11 miljoen euro te besparen.

Gezocht: geïnteresseerden

Verder wil Grontmij zijn bedrijfsactiviteiten in Frankrijk verkopen. Dat verkoopproces ligt “op schema”, schrijft bestuursvoorzitter Michiel Jaski in een verklaring. Verschillende partijen zouden interesse hebben. Hij verwacht de eerste biedingen volgende maand te ontvangen.

Nu alleen nog geïnteresseerden vinden voor Golfbaan Naarderbos. Grontmij wil er nog steeds 6 miljoen voor hebben. De mislukte verkoop kostte ook nog geld, blijkt uit het kwartaalbericht: 200.000 euro.

    • Teri van der Heijden