Zeker 175 doden na zware aardbeving zuidwesten China

Reddingswerkers dragen een gewond kind weg na de aardbeving in Zhaotong, het zuidwesten van China. Foto AFP

De provincie Yunnan in het zuidwesten van China is vanmiddag getroffen door een zware aardbeving. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 175. Zo’n 1400 mensen raakten gewond. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua volgens persbureau AP.

Volgens de Chinese meteorologische dienst had de beving in de provincie Yunnan een kracht van 6,5. De metingen van het Amerikaanse U.S. Geological Survey wijzen op een beving met een kracht van 6,1 op een diepte van tien kilometer. Veel huizen en andere gebouwen zijn volgens autoriteiten ingestort. Honderden mensen zijn vermist.

Het zou gaan om de hevigste aardbeving in veertien jaar. In 1970 kostte een beving in Yunnan met een kracht van 7,7 aan zeker vijftienduizend mensen het leven.

    • Annemarie Coevert