Waarschijnlijk opnieuw botresten vermiste vrouwen Panama gevonden

De zoektocht naar Kremers en Froon, geleid door Panamese autoriteiten, is nog in volle gang.
De zoektocht naar Kremers en Froon, geleid door Panamese autoriteiten, is nog in volle gang. Foto EPA/Marcelino Rosario

In Panama zijn wederom botresten gevonden die waarschijnlijk van de vermiste Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon zijn. Dat melden lokale media vandaag op basis van de Panamese autoriteiten.

Dat er resten zijn gevonden, is door hoofdofficier van justitie Betzaida Pitty bevestigd, zo schrijft persbureau Novum. Of het gaat om weefsel van de Nederlandse vrouwen moet uit onderzoek blijken. De vondsten zijn overgebracht naar een laboratorium in Panama-Stad.

Autoriteiten blijven zoeken

Kremers en Froon verdwenen op 1 april. Ze werden voor het laatst gezien bij het plaatsje Boquete. Vorige maand werden de eerste resten van het duo aangetroffen langs de Pianista Trail. De ouders van Kris Kremers zijn in Panama in de hoop antwoorden te vinden over de verdwijning van hun dochter. Zij zetten zelf een onderzoek op poten.

Het Panamese Openbaar Ministerie meldde gisteren nog dat de zoektocht niets opleverde. Dinsdag vertrokken eenheden van onder meer justitie, politie en hulpdienst Sinaproc via het Pianista Trail naar de plek waar vorige maand de resten van het duo werden aangetroffen. Zij keerden donderdag zonder resultaat terug. Autoriteiten en hulpdiensten blijven echter doorzoeken tot ze meer overblijfselen hebben gevonden.

    • Annemarie Coevert