Vier doden in het noorden van Italië door modderstroom

De bezoekers van een dorpsfeest in het Italiaanse Refrontolo zijn gisteravond overvallen door een plotse modderstroom. Vier mensen kwamen daarbij om het leven, schrijft persbureau AFP. Vier mensen raakten daarnaast ernstig gewond.

Enkele foto’s uit het stadje:

Twitter avatar dferrazza daniele ferrazza La tragedia di Refrontolo: come può un piccolo torrente esondare e provocare quattro morti così? http://t.co/gnvSXE2HoC

Er wordt door veiligheidsdiensten nog gezocht naar overlevenden, zeker twee mensen worden nog vermist. Door een plotselinge wolkbreuk overstroomde de rivier, waarna mensen werden meegesleept door een grote modderstroom van anderhalve meter hoog. Ongeveer honderd mensen waren op de specifieke plek aanwezig waar mensen werden meegevoerd.

    • Annemarie Coevert