Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Drie arrestaties na dodelijke aanvaring op Vinkeveense Plassen

Een sluis bij de Vinkeveense Plassen.
Een sluis bij de Vinkeveense Plassen. Foto ANP

Twee mannen en een vrouw zijn vanmorgen vroeg aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij een aanvaring op de Vinkeveense Plassen van gisteravond. Daarbij kwamen twee mannen om het leven. Dat meldt de politie vanochtend aan persbureau Novum.

Twee boten botsten gisteravond rond 22.45 uur op elkaar. De vier mannen die op één van de boten voeren gingen overboord, twee van hen overleden ter plaatse. De twee andere mannen werden door de brandweer uit het water gehaald en bleven ongedeerd.

De andere boot voer onmiddellijk weg na de aanvaring waarop de politie een grootschalige zoekactie startte. Bij een woning in Vinkeveen is de beschadigde boot aangetroffen, twee mannen en een vrouw in de woning werden gearresteerd. Ze worden verdacht van dood door schuld en het verlaten van de plaats van het ongeval.