OM bevestigt vondst nieuwe resten Panama

Het onderzoeksteam, afgelopen week in Panama.
Het onderzoeksteam, afgelopen week in Panama. Foto EPA/Marcelino Rosario

In Panama zijn gisteren inderdaad nieuwe menselijke resten gevonden die mogelijk van Kris Kremers en Lisanne Froon zijn. Dat heeft een woordvoerder van het Panamese Openbaar Ministerie vandaag laten weten na berichtgeving in lokale media, meldt persbureau Novum. Volgens een betrokken onderzoeker zou onder meer een stuk schedel zijn aangetroffen.

Een eerdere zoektocht naar nieuwe sporen van de omgekomen Nederlandse vrouwen, die dinsdag van start ging en donderdag werd gestaakt, leverde aanvankelijk niets op. De autoriteiten doorzochten het gebied waar in juni de eerste stoffelijke resten waren gevonden van de vermiste vriendinnen.

Onderzoeker Diomedes Trejos laat weten dat hij nog wacht op het stoffelijk overschot, waarna hij met het dna-onderzoek begint. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat onderzoek zal duren.

Eigen onderzoek naar vermissing

De ouders van Kris Kremers reisden onlangs af naar Panama om, parallel aan het onderzoek van justitie, een eigen reconstructie van de gebeurtenissen te maken. De doodsoorzaak van de twee is nog altijd onbekend. De ouders geloven niet dat de vrouwen verdwaald zijn of een ongeluk hebben gehad.

De twee zouden op 1 april, de dag van hun verdwijning, na een wandeling op het Pianista Trail een noodnummer hebben gebeld. Op een gevonden camera is te zien dat er acht dagen na hun verdwijning nog foto’s zijn gemaakt, meldt de krant La Estrella de Panama. Omdat de beelden erg donker zijn is het echter lastig te zien wat er precies op staat.

    • Laura Klompenhouwer