In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week een enorme opblaasdolfijn, de koning van Marokko viert zijn jubileum, de locatie van de vliegramp is bereikt door onderzoekers en we zien de gevolgen van de conflicten in de Gazastrook en Syrië. Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.
Een enorme opblaasfiguur in de vorm van een roze rivierdolfijn. Die is geplaatst door organisatoren van de 'Red Alert conversation alert' in de Amazonrivier in Manaus om aandacht te vestigen op het illegaal doden van dolfijnen.
Reuters / Bruno Kelly
Een Palestijnse jongen verzorgt een gewond paard temidden van dode dieren vlakbij de Abu Hussein-school, die door de VN wordt gerund. De school staat in het noorden van de Gazastrook, en werd vorige week getroffen door een luchtaanval die werd uitgevoerd door het Israëlische leger.
AFP / Mahmud Hams
Israëlische soldaten eten een ijsje op een tankwagen die op weg is naar de Gazastrook op 27 juli.
EPA / Atef Safadi
Israëlische burgers zoeken dekking voor een raketaanval vanuit de Gazastrook tijdens de begrafenis van een Israëlische soldaat in de zuidelijk gelegen stad Netivot. De soldaat was een dag eerder omgekomen door een mortieraanval uit Gaza.
AFP / Gil Cohen-Magen
Een Nederlandse agent doet in Oost-Oekraïne onderzoek naar de vliegramp van vlucht MH17 met een groep forensische experts.
Reuters / Sergei Karpukhin
In Bagdad ontplofte eergisteren een autobom. Omstanders bekijken de schade. In Irak zijn in de afgelopen maand 1737 mensen omgekomen. Strijders van ISIS maken systematisch jacht op tegenstanders. De extremisten eisen dat Iraakse regeringsfunctionarissen en militairen trouw zweren aan het kalifaat dat ze hebben uitgeroepen.
Reuters / Wissm al-Okili
Deelnemers van een kamp in het Stone Age Park in Albersdorf in het noorden van Duitsland doen boodschappen. In het park proberen 26 studenten en wetenschappers de steentijd te reconstrueren.
AFP / Carsten Rehder
Meer dan veertig schepen en onderzeeërs uit vijftien verschillende landen doen mee aan de Rim of the Pacific (RIMPAC), een militarie oefening die om het jaar wordt gehouden, georganiseerd door de Amerikaanse marine.
Renfroe / Handout
Een Pakistaanse marineduiker zit vast aan een touw, en daarmee aan een helikopter. Hij heeft het lichaam vast van een jongen die afgelopen week verdronk in de Arabische Zee, samen met 26 andere mannen.
Reuters / Athar Hussain
Kinderen spelen in de zee vlak naast de ruïne van de een verbrande pier in Easbourne, in het zuiden van Engeland. Afgelopen week brak er brand uit in een speelhal op de pier.
Reuters / Luke MacGregor
Palestijnen verzamelen pamfletten die door een Israëlische vliegtuig zijn verspreid. Hiermee worden inwoners van Gaza Stad gewaarschuwd: ze dienen volgens de pamfletten weg te blijven van Hamas militanten, en mogelijk raketlanceringen te rapporteren. Er staat een telefoonnummer en email adres op de flyers.
AP / Hatem Moussa
Indiase moslims vieren in de Nakhoda Masjid in Kolkata het einde van de Ramadan.
AFP / Dibyangshu Sarkar
Bij het paleis van de Marokkaanse koning in Rabat zijn diverse regio's vertegenwoordigd bij de 'ceremonie van trouw', waarmee wordt gevierd dat Mohammed VI precies vijftien jaar geleden de troon besteeg.
AFP / Fadel Senna
Irakese shi'iten maken een graf schoon van een geliefde op één van 's werelds grootste begraafplaatsen, in Najaf, Irak. Dit hoort bij een ritueel nadat de ramadan is beëindigd.
AFP / Haidar Hamdani
Een rivierotter in de Zoölogische Botanische Tuinen in Ichikawa, ten oosten van Tokyo.
AP / Koji Ueda
Een jongen is zwaar gewond geraakt na een luchtaanval in Doema, niet ver van Damascus. Volgens activisten zitten aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad.
Reuters / Badra Mamet