Valverde wint Clásica San Sebastián, Mollema tweede

Alejandro Valverde tijdens de 13de etappe van de afgelopen Tour de France
Alejandro Valverde tijdens de 13de etappe van de afgelopen Tour de France Foto EPA/ Kim Ludbrook

Hij was de te kloppen man in eigen land, en Alejandro Valverde maakte de verwachtingen waar. Voor de tweede keer is hij de winnaar van de Clásica San Sebastián, de eerste wielerklassieker na de Tour de France. Bauke Mollema werd tweede.

Valverde (Movistar) maakte deel uit van een kopgroepje, waarin ook Mollema zat. Valverde heeft zo een mogelijk slechte nasmaak van de Tour, waarin hij vierde werd achter winnaar Nibali, Péraud en Pinot, kunnen wegspoelen. Hij sprong weg in de allerlaatste afdaling en kwam solo over de streep.

Mollema wint sprint

Mollema (Belkin) won achter hem de sprint op veertien seconden, voor de Spanjaarden Joaquim Rodriguez (Katoesja) en Mikel Nieve (Sky). De Fransman Tony Gallopin (Lotto-Belisol), de winnaar van vorig jaar, werd vijfde.

De koers ging over 219 kilometer. Onderweg moesten de renners over drie bergen van de eerste categorie en drie van de tweede.

    • Frank Huiskamp