....terwijl Corio zichzelf in de verkoop zet

De afgelopen jaren heeft vastgoedfonds Corio – eigenaar van onder meer winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, Hoog Catharijne in Utrecht en Villa Arena in Amsterdam – geprobeerd zichzelf opnieuw uit te vinden. Door de crisis zag het bedrijf dat door heel Europa winkelcentra ontwikkelt en verhuurt, de inkomsten flink dalen. Consumenten gaven minder geld uit, winkels gingen failliet. Dus besloot Corio eind 2012, kort gezegd, de slechte winkelcentra te verkopen en alleen de goede te houden. Een moeizaam proces, dat flinke boekverliezen opleverde. Maar uit Frankrijk verscheen deze week een redder voor het kwakkelende Nederlandse vastgoedbedrijf. Het Franse Klépierre neemt Corio over, waardoor het op een na grootste bedrijf in winkelcentra in Europa ontstaat. Klépierre betaalt aandeelhouders van Corio niet in cash, maar in aandelen van het eigen bedrijf. Aandeelhouders krijgen 1,14 aandeel Klépierre voor hun Corio-aandeel. Dat betekent een premie van ‘slechts’ 15,6 procent op de slotkoers van Corio afgelopen maandag.