Kijken: korte film over de oneindige mogelijkheden in het alledaagse leven

Zijn opdracht was om een korte film te maken over het alledaagse leven. Paul Trillo maakte toen maar een film over alle dagen. De korte film A Truncated Story of Infinity gaat over de verschillende beslissingen en verschillende uitkomsten waarmee een willekeurig persoon elke dag te maken heeft.

Zijn opdracht was om een korte film te maken over het alledaagse leven. Paul Trillo maakte toen maar een film over alle dagen. De korte film A Truncated Story of Infinity, wat zoveel betekent als ‘een ingekort verhaal over oneindigheid’, gaat over de verschillende beslissingen en verschillende uitkomsten waarmee een willekeurig persoon elke dag te maken heeft. Niet de origineelste filosofische gedachte, maar wel mooi uitgevoerd.

Het verhaal zelf is minimaal. We ontmoeten persoon X, Vincent - “zijn naam doet er niet toe” - en zien zijn dagelijkse rituelen. Centraal staat zijn mogelijke ontmoeting met een vrouw die hij tegenkomt tijdens het wandelen door de stad en de verschillende situaties die tot die mogelijke ontmoeting kunnen leiden en de gevolgen ván die eventuele ontmoeting.

Fantaseren

“Dit concept zorgde ervoor dat ik kon fantaseren over een situatie waarin in andere beslissingen had genomen en welke effecten die op de lange termijn zouden hebben gehad,” zegt filmmaker Trillo tegen Short of the Week, een platform voor korte films waar A Truncated Story of Infinity deze week ‘in première’ ging.

Nogmaals, niet het origineelste idee, we kennen immers al het vlindereffect (en de film The Butterfly Effect natuurlijk), maar de film is vooral de moeite waard vanwege de stilistische aanpak. Daarover vertelt hij meer aan Filmmaker Magazine. Hint: veel greenscreening.

    • Frank Huiskamp