Devote pingelaar

Eigenlijk was hij de man van de wedstrijd. Een paar minuten voor tijd pingelde Mustafa zich vrij aan de rechterkant, zoals hij dat al deed in het oranjezwart van CSV De CJV’ers. ‘Christelijke Sport Vereniging De Christelijke Jongeren Verenigingers’ – zo heet die club uit Deventer echt. Nu legde hij de bal panklaar voor de voeten van Giovanni Gravenbeek. Pats. Boem. Goal. Daarbij kwam zijn doelpunt in de eerste helft, een attente reactie nadat de keeper de bal had losgelaten. De grensrechter zag er buitenspel in. Dat was het niet. Die goal, bij 0-0, was de tegenpartij nooit te boven gekomen, maar wat niet telt, telt niet. Nu werd het 2-1 voor Ajax.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is een merkwaardig baksel. De winnaar noemt het de eerste prijs, de verliezer vindt het de laatste oefenwedstrijd. De meeste mensen denken zondag aan de bekerfinale van afgelopen Pasen, maar voor de 21-jarige Mustafa Saymak is het zijn kans om revanche te nemen op die slordige competitiegrensrechter van september vorig jaar. Als hij scoort met een omhaal tellen we ’m voor twee.

    • Arjen Fortuin