Cees Holtkamp maakt ‘het allersimpelste koekje’

Samen met zijn kleindochter Stella maakt pâtissier Cees Holtkamp de ‘koekjes van Wim,’ Stella’s andere opa. Het recept is simpel: kneed een deeg van 100 gram gele basterdsuiker, 150 gram boter, 200 gram bloem en twee gram zout. Rasp er een halve muskaatnoot doorheen. Laat het deeg een uur koud rusten, rol er lange pillen

Samen met zijn kleindochter Stella maakt pâtissier Cees Holtkamp de ‘koekjes van Wim,’ Stella’s andere opa.


Het recept is simpel: kneed een deeg van 100 gram gele basterdsuiker, 150 gram boter, 200 gram bloem en twee gram zout. Rasp er een halve muskaatnoot doorheen.
Laat het deeg een uur koud rusten, rol er lange pillen van, snij die in plakjes ter grootte van twee suikerklontjes, rol daar knikkers van, druk ze plat met een vork en strijk er eigeel over. Bak de koekjes op een ingevette bakplaat gedurende plusminus twintig minuten in een oven van 170 graden. Het recept staat in Holtkamps boek De kleine banketbakker

    • Ronald Hoeben