Arcadis maakt meer winst en koopt...

Twee keer mooi nieuws in één week. Advies- en ingenieursbureau Arcadis presenteerde maandag de resultaten over het afgelopen half jaar. De omzet was gedaald, maar de winst was gestegen. Kwestie van efficiënter werken en flink in de kosten snijden. De winst over de eerste helft van het jaar kwam uit op 45,6 miljoen euro, een stijging van 10 procent in vergelijking met dezelfde periode in het jaar daarvoor. De omzet daalde met 3 procent tot ongeveer 1,2 miljard euro. Maar Arcadis-topman Neil McArthur ziet een mooie toekomst voor het bedrijf. Een paar dagen na de resultaten kondigde hij de grootste overname ooit van Arcadis aan. Het ingenieursbureau neemt de Britse branchegenoot Hyder over en wordt zo flink groter. Zo verdubbelt daarmee in een keer de positie in het Midden-Oosten. Voor deze „unieke kans” betaalt Arcadis 256 miljoen pond (circa 324 miljoen euro) in cash aan de aandeelhouders van het Britse bedrijf. Dat betekent een premie van 38,5 procent voor de aandeelhouders van Hyder op de slotkoers van het aandeel afgelopen woensdag.