Ali B en de muziekkaravaan

In zijn programma Met Ali B Op Volle Toeren boog hij zich over de Nederlandse liedkunsttraditie. Nu gaat de Almeerse rapper op zoek naar zijn wortels in het Marokkaanse Fez. In een stadsvilla ontvangt hij zeer diverse Nederlandse artiesten, die met hem een lied maken. Popzangers (Charly Luske, Birgit Schuurman, Huub van der Lubbe, Douwe Bob) maar ook de kleinkunstige Stef Bos en Ellen ten Damme, klassieke pianiste Iris Hond (De tiende van Tijl) en Sharon den Adel van symfonische rockgroep Within Temptation.

Omdat Ali B eigenlijk een Zaankanter is, moeten plaatselijke musici voor de Arabische tint zorgen. Vaste beatmaster Brownie Dutch gaat ze ronselen. Wordt het folky chaabi of klassieke al-ala? Wie weet leidt het project wel tot een Maghrebijnse variant op Buena Vista Social Club of Paul Simons Graceland.

Nederland 3, 20.30-21.15u.