Tropisch weer

None

Na het zomerse weer overdag blijft het ook vanavond nog lange tijd zonnig. We bevinden ons in warme lucht en rond acht uur is het in bijna het hele land nog ruim 20 graden. Ook in de nacht naar zaterdag wordt het niet kouder dan een graad of 16. Naar het weekend toe bereiken de temperaturen opnieuw tropische hoogtes maar er volgt ook weer snel een terugval, gepaard met enkele stevige (onweers-) buien. Zaterdag overdag is het broeierig warm met landinwaarts 28 graden en aan zee een graad of 25. De dag begint met veel zon, maar in de loop van de middag schuiven via Zeeland de eerste regen- en onweersbuien binnen. Tegen de avond vallen ook een aantal zware onweersbuien in de buurt van Drenthe en Groningen. De dagen daarna is het meestal droog met veel zon en gemiddeld 24 graden.