Overwinning uitgeroepen door rebellen in Benghazi

Islamistische rebellengroepen hebben gisteren de overwinning uitgeroepen in Benghazi. In de havenstad wordt al dagen gevochten. De milities bestaan uit verschillende opstandige groepen, onder wie islamistische militanten. Ze zeggen eenheden van het leger te hebben verslagen, bases te hebben veroverd en tanks, raketten en munitie te hebben buitgemaakt. Of de milities nu ook echt de lakens uitdelen in Benghazi is onduidelijk. De straten van de stad waren gisteren vrijwel verlaten. Nergens waren controleposten van het leger of de milities te vinden. De strijd in Benghazi ging tussen de milities en militairen die trouw hebben gezworen aan generaal Khalifa Hifter, die op eigen houtje de strijd is aangegaan met de milities in het land.

    • Ap