Het gaat niet goed met de VVV’s en wat vandaag nog meer interessant maakt

GRONINGEN - De VVV in Groningen. Rechts de Martinitoren. ANP XTRA KOEN SUYK Foto ANP

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Waar ga je voor de leukste tips voor een uitstapje in Nederland naartoe? Waarschijnlijk niet meer zo vaak naar de VVV, de vroegere Vereniging voor Vreemdelingenverkeer. Het is naar eigen zeggen een “een ijzersterk consumentenmerk”, maar in werkelijkheid gaan VVV-filialen de laatste jaren met grote regelmaat over de kop.

Oplopende schulden bij Imtech

Jammer voor installatiebedrijf Imtech: het is niet gelukt. De afspraak was dat installatiebedrijf Imtech (omzet 4,9 miljard euro, 26.000 werknemers) voor de zomer zijn schuld zou halveren. Toen die afspraak met de banken werd gemaakt, bedroeg die 745 miljard euro. En nu? Zeker 1.040 miljoen euro.

De schuld is een gevolg van jarenlange fraude in Duitsland en Polen waarin Imtech vorig jaar verstrikt bleek. Dit zijn drie mogelijkheden die Imtech nog heeft om uit de problemen te komen.

Goed jaar voor Audi

Beter nieuws heeft Audi, dat vandaag met cijfers komt. Afgelopen half jaar was volgens de Duitse autofabrikant het beste uit de tachtigjarige geschiedenis van het automerk.

Sponsor van de wereldkampioen voetbal. Winnaar van de 24 uur van Le Mans. World Car of the Year 2014. De nieuwe dienstauto van koning Willem-Alexander. Én - wie weet nog wel mooier - de auto van Iron Man. Audi is het allemaal. En dat doet de verkoop goed.

Wie koopt er nog een televisie?

Steeds meer mensen gebruiken hun tablet om films en programma’s te kijken. Vervelend voor tv-fabrikanten. Samsung probeert met winkelketens als Best Buy de consument aan de Ultra HD-tv te krijgen. Die mag wat kosten.

Maakt Apple oude iPhones echt langzamer?

Herkenbaar? Iedere keer dat Apple met een nieuwe iPhone of met een software-update komt, lijken de oude modellen trager te worden. The New York Times zocht uit of dat echt zo is. Dat blijkt mee te vallen. Gebruikers denken er het hunne van.

En verder…

In Nederland is de zanger niet bepaald bekend, in de VS een wereldster. Hij verdient meer dan de hele band Coldplay bij elkaar. Weet jij wie hij is?

Wie internet gebruikt, is sowieso ergens wel proefkonijn. Zonder dat je dat weet. Zoals een datingsite die matches maakte met profielen die niet bepaald bij elkaar pasten. Werkte dat? En mag het?

    • Anna Vossers