Israel gaat door met vernietiging tunnels

Het Israëlische leger gaat door met het vernielen van tunnels van Hamas in Gaza, ‘met of zonder bestand’. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu gisteren gezegd. Hij zei dat hij geen enkel bestand accepteert waarin Israël zijn missie om de tunnels te ontmantelen niet kan voltooien. Via de tunnels zijn Hamas-strijders in Israël geïnfiltreerd om aanvallen uit te voeren. Van de 32 tunnels die zijn ontdekt is het merendeel vernield, de rest zou nog enkele dagen vergen. Het Israëlische offensief in de Gazastrook werd 8 juli ingezet. Het begon met luchtaanvallen om een eind te maken aan raketbeschietingen, maar werd 17 juli uitgebreid tot een grondoffensief. Bij de gevechten vielen tot dusver aan Palestijnse kant meer dan 1.360 doden en aan Israëlische zijde bijna zestig.

    • Ap