Dit brengen andere media vandaag

Green wet grass with dew on a blades. Shallow DOF
Green wet grass with dew on a blades. Shallow DOF Foto iStock

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

Stress-gerelateerd verzuim neemt fors toe

Vakbond FNV slaat alarm over een grote toename van het aantal gestresste werknemers in Nederland. Het FD meldt dat de vakbond zegt dat het stress-gerelateerde verzuim in het eerste halfjaar van 2014 acht keer hoger was dan in 2009.

Volgens de FNV, dat zich baseert op een onderzoek van Arboned onder 1,1 miljoen werknemers, heeft inmiddels een op de drie werknemers die ziek thuis zit, last van stress-gerelateerde klachten.

De vakbond roept daarom de Arbeidsinspectie op veel vaker en strenger te controleren. “Verreweg de meeste bedrijven doen niks aan de problematiek en dus blijft het probleem maar groeien.”

Toeristen maken Amsterdam vies, vuig en te vol

Wim Pijbes, de directeur van het Rijksmuseum, vindt dat Amsterdam “vies, vuig en te vol” wordt door de toestroom aan toeristen en dagjesmensen.

Volgens Pijbes zijn “binnen afzienbare tijd” de grenzen bereikt van de groei van het aantal mensen dat Amsterdam bezoekt. Hij roept daarom in nrc.next op tot maatregelen tegen onder meer illegale straatverkoop, de opmars van Airbnb, rondslingerend vuilnis, wantoestanden op de Wallen, flippende drugstoeristen, bierfietsen en segways.

Je zou ook kunnen zeggen dat de directeur van het Rijksmuseum van heel Amsterdam een groot Rijksmuseum wil maken.

De opmars van Chinese webwinkels in Nederland

De Volkskrant schrijft over de opmars van Chinese webwinkels in Nederland. Webwinkels Lightinthebox en DealExtreme proberen met Nederlandstalige sites, stuntprijzen en gratis bezorging vanuit China marktaandeel te veroveren, schrijft de krant.

Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org zegt tegen de Volkskrant dat de Chinese webwinkels staatssteun krijgen om snel marktaandeel te kunnen veroveren.

Jacco Bouw van communicatiebureau Webpower stelt namens tientallen Chinese webwinkels inmiddels wekelijks honderdduizenden marketingmails door Nederland te versturen. “Je kunt vrijwel alles wat je bij bol.com kunt kopen goedkoper in China bestellen.”

    • Dolf de Groot