Frank Louter verruilt na 22 jaar Pro Patria voor Almelo

Turncoach Frank Louter verlaat na 22 jaar de Zoetermeerse club Pro Patria om per 11 augustus de nieuwe trainer van BOSAN/TON in Almelo te worden. Louter wordt verantwoordelijk voor de topsportopleiding van turnsters en is de opvolger van de ontslagen coach Vincent Wevers, die intussen werkzaam is als trainer en technisch adviseur van het vrouwenturnen bij de gymnastiekbond KNGU.

Het besluit van Louter, dat hij twee dagen geleden bekendmaakte, heeft het bestuur van Pro Patria verrast. „Maar we begrijpen het. Iedere vakman heeft een nieuwe impuls nodig", aldus bestuurslid Patricia Herwin.

Het vertrek van Louter bij Pro Patria is opmerkelijk, evenals zijn keus voor BOSAN/TON. Louter is niet onomstreden. Een aantal oud-turnsters, onder wie Verona van de Leur, Renske Endel en Suzanne Harmes, verweet hem mentale en soms zelfs fysieke mishandeling. Louter heeft die beschuldigingen altijd krachtig tegengesproken.

Anderzijds wordt Louter gezien als een vakman. Hij was succesvol met bijvoorbeeld Van de Leur, Endel, Harmes, Gabriëlle Wammes en Laura van Leeuwen. Harmes en Van Leeuwen haalden de Olympische Spelen. Van de Leur won in 2002 zilver (meerkamp, vloer) op zowel de EK als WK.