PSV met minimaal verschil langs Sankt Pölten

PSV is donderdag moeizaam begonnen aan de dubbele ontmoeting met Sankt Pölten in de derde voorronde van de Europa League.

De Eindhovenaren wonnen thuis met 1-0 van de Oostenrijkse laagvlieger. Luuk de Jong luisterde zijn officiële debuut op met een treffer, maar kon niet voorkomen dat PSV op zijn hoede moet zijn in de return.

Scheidsrechter Slavko Vincic haalde zich in blessuretijd de woede van de PSV-fans op de hals door invaller Florian Jozefzoon zijn tweede gele kaart te geven voor een vermeende schwalbe. Er leek wel degelijk sprake te zijn van een overtreding in het strafschopgebied.

PSV moest het voor eigen publiek nog stellen zonder de WK-gangers Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Santiago Arias, maar was zoals verwacht de bovenliggende partij. Veel gevaarlijke momenten voor het doel van Sankt Pölten leverde dat echter niet op. De ploeg van coach Phillip Cocu speelde in een te laag tempo en grossierde bovendien in onnodig balverlies.

Na een klein kwartier kreeg De Jong de eerste kans, maar hij kreeg de bal na een fraaie pass van Adam Maher niet onder controle en produceerde slechts een slap tikje. De spits wist ook na ruim een halfuur op aangeven van Luciano Narsingh het doel niet te vinden. Een vrije trap en afstandsschot van Marcel Ritzmaier sorteerden eveneens niet het gewenste effect.

Aan de andere kant moest PSV zelfs oppassen voor de counter van Sankt Pölten, dat zich als verliezend bekerfinalist plaatste voor Europa. De Brabanders zochten onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamers op, maar tien minuten na de pauze brak De Jong alsnog de ban. Hij kopte bij de tweede paal binnen uit een voorzet van Narsingh.

Het doelpunt zorgde niet voor meer bravoure bij PSV. Jürgen Locadia en De Jong waren met kopballen nog wel gevaarlijk, maar de thuisploeg verzuimde de marge te vergroten. Daardoor stond dezelfde eindstand op het bord als tijdens een oefenduel tussen beide clubs eerder deze maand. (Novum)