Fictief hotel uit film Anderson wordt gerecenseerd

Het gebrek aan wifi in The Grand Budapest Hotel wordt volgens Rotterdammer Cees P. gecompenseerd door een prachtige uitzicht over de republiek Zubrowka. Het personeel is volgens zijn recensie op de populaire website Tripadvisor „wat excentriek maar zeer gastvrij”.

Het is een van de vele beoordelingen die gasten hebben achterlaten na een ‘bezoek’ aan het fictieve hotel uit de film van Wes Anderson. In The Grand Budapest Hotel (2014) wordt teruggeblikt op een roemrijke periode van het hotel; toen conciërge Gustave H. vrouwelijke klanten het hof maakte terwijl hij het overige personeel, zoals piccolo Zero, deskundig in het gareel hield. De personages beleven hilarische avonturen in een feeërieke setting: vuurrode liften, personeel in paarse pakken, gasten uit de beau monde.

Dit alles spreekt tot de verbeelding van online recensieschrijvers. De meesten roemen vooral het hotel, de taartjes of het uitzicht. Sommigen gaan verder en beschrijven in hun stukjes zelfs de kogelgaten op de bovenste etages van het hotel.

Tripadvisor zelf lijkt de recensies geen probleem te vinden. Ze wensen bezoekers plezier bij het lezen, maar vermelden dat een kamer boeken in het hotel niet mogelijk is. Eerder verschenen gelijkaardige recensies over een fictief hotel in de Amerikaanse tv-serie The Office.

    • Sabeth Snijders