Minstens 75 lichamen gevonden op legerbasis

Ten minste 75 lichamen zijn gevonden in de stad Benghazi in het oosten van Libië, zo meldt het Libische Rode Kruis. De afgelopen twee dagen is hevig gevochten op een legerbasis daar, die werd bestormd door islamitische strijders en gewapende milities. Het Rode Kruis vond meer dan vijftig lichamen op de legerbasis. Bronnen uit verschillende ziekenhuizen in de stad zeggen dat er minstens vijfentwintig andere lichamen bij hen zijn binnengebracht. Ook in Tripoli, rondom het vliegveld, is het onrustig. Een islamistische militie uit de West-Libische stad Misrata vecht daar tegen de anti-islamistische Zintanbrigade. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassade dinsdag gesloten en de ambassadeurs het land uit geleid. Ook de VS sloten hun ambassade.

    • Reuters