Imtech opnieuw in onderhandeling met financiers over schulden

Foto ANP

Imtech onderhandelt met zijn financiers over aanpassingen van de leenvoorwaarden voor zijn schulden. Dat heeft de technisch dienstverlener zojuist bekendgemaakt in een trading update in aanloop naar de halfjaarcijfers eind augustus. Verdere details over de onderhandelingen worden dan gegeven.

Volgens de dienstverlener is het terugbrengen van de schuld een prioriteit. De schuld is tot nu toe echter alleen maar opgelopen. De schuld was eind december nog 745, bedroeg eind maart al 895 miljoen euro, maar is nu opgelopen tot zeker 1.040 miljoen euro. Door de rentelast van de banken loopt de schuld sneller op dan Imtech kan betalen. Economie-redacteur Menno Tamminga ziet het somber in voor Imtech:

Twitter avatar menno_tamminga Tamminga Ziet er bar uit. Imtech moet opnieuw met hoed in hand naar banken. Schuld: 1 mrd plus. Trading update Royal Imtech. http://t.co/pEvCD5enyE

In het eerste kwartaal leed het bedrijf een verlies van 77 miljoen euro vanwege de hoge financieringskosten. De omzet daalde. Het operationeel resultaat (EBITDA) kwam uit op een verlies van 15,8 miljoen - minder dan de 27,1 miljoen een jaar eerder. Imtech zegt voor het tweede kwartaal vergelijkbare omzet en operationeel resultaat te verwachten. Het bedrijf meldt dat accountant KPMG de halfjaarresultaten, die 26 augustus komen, zal beoordelen.

Twitter avatar menno_tamminga Tamminga KPMG gaat Imtech halfjaarcijfers beoordelen. Is ook veeg teken. Banken en Imtech hebben zaken financieel (nog steeds?) niet onder controle.

Imtech wil de schuld ook terugbrengen met de verkoop van zijn ict-tak. Het bedrijf schrijft dat deze verkoop op schema ligt en te hopen hierover nog dit kwartaal meer nieuws naar buiten te kunnen brengen.

Grote fraude kwam vorig jaar uit

De schuld is een gevolg van jarenlange fraude in Duitsland en Polen waarin Imtech vorig jaar verstrikt bleek. De dienstverlener verloor toen de fraude bekend werd bijna een miljard euro aan beurswaarde.

    • Anouk van Kampen