Nintendo heeft veel last van de spelletjes-apps

Het Japanse gamesbedrijf Nintendo, bekend van Super Mario en spelcomputers, heeft in de afgelopen drie maanden een nettoverlies geleden van 97,3 miljoen Amerikaanse dollar (72 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar maakte het bedrijf omgerekend zo’n 62 miljoen euro winst.

Volgens weblog Boy Genius Report heeft Nintendo veel last van de tegenvallende verkoop van de spelcomputers Wii U en de draagbare 3DS.

Lang leek Nintendo te denken dat het niet zou lijden onder de opkomst van spelletjes-apps voor tablets en smartphones, schrijft bgr.com.

Net zoals het Finse bedrijf Nokia ooit dacht dat het de meest populaire telefoons maakte – Nokia is nu in handen van Microsoft.

Van de draagbare spelcomputer 3DS werden dit voorjaar maar 800.000 exemplaren verkocht. In dezelfde periode werden er wereldwijd 200 miljoen smartphones verkocht. Het probleem is daarmee in een keer duidelijk. Volgens Boy Genius Report heeft Nintendo te lang vastgehouden aan het succesvolle begin van de 3DS, maar is het hoog tijd dat er ook spelletjes voor de enorme smartphone- en tabletmarkt gemaakt worden.