Alleen de titel nog: George W. Bush schrijft boek over zijn vader

Georg W. Bush in 2008.
Georg W. Bush in 2008. EPA/SERGEI ILNITSKY

Voormalig president van de Verenigde Staten George W. Bush heeft een biografie geschreven over zijn vader George H.W. Bush. Het boek verschijnt op 11 november in de Verenigde Staten.

In de biografie, die nog geen titel draagt, legt de jonge Bush uit hoe hij door zijn vader, de dit jaar 90 jaar geworden George H.W. Bush, is beïnvloed.

Zijn jeugd in Texas, de politieke campagnes, termijn als vicepresident (1981-1989) en het uiteindelijke presidentschap (1989-1993) van zijn vader hebben hem naar eigen zeggen aangespoord zelf de politiek in te gaan. In een verklaring schrijft hij:

‘George H.W. Bush is een geweldig dienaar, staatsman en vader. Ik vond het geweldig het verhaal van zijn leven op te schrijven en ik hoop dat anderen plezier hebben in het lezen.’

Nadat hij gouverneur was van de staat Texas was Georg W. Bush twee termijnen president van de Verenigde Staten, van 2001 tot en met 2009.

De biografie schreef Bush in een kleine twee jaar en het zal in een eerste oplage van een miljoen exemplaren verschijnen. Georg W. Bush, die zich na zijn ambtstermijn verrassend ontpopte tot amateurschilder, kwam in 2010 met zijn eerste boek: Cruciale Beslissingen. Daarin keek hij terug op zijn presidentschap en lichtte hij zijn controversiële keuze voor de inval in Irak in 2003 toe.