3 x film kijken

In de sfeervolle film Blue Ruin hoort zwerver Dwight dat de moordenaar van zijn broer vrijkomt. Plotseling ontpopt hij zich tot schietgrage wreker. Er zijn weinig filmmakers die zich succesvol in het grensgebied van kunstfilm en genrefilm bewegen, maar Blue Ruin slaagt daar grotendeels in.

Het postapocalyptische The Rover, speelt zich af in een door god vergeten landschap. De plot heeft een krachtige eenvoud: man wil auto terug. Het beste zijn de momenten waarin de toch al minimale plot helemaal stilstaat en slechts de koplampen van de auto door de pikzwarte nacht schijnen, en er opeens ergens gekruisigde mensen langs de kant van de weg staan.

Vreemde kevers. Parasieten die eruitzien als uitgedroogde piemels. Een gameconsole die glanst en glibbert als een moederkoek. Een kraakbeenpistool. Een teleportatiecabine. Wat? Videodrome, uit 1983.