‘Tot 150 mensen bedolven door aardverschuiving in India’

Tientallen huizen zouden onder de modder zijn bedolven als gevolg van de aardverschuiving. Foto AFP

Lokale Indiase autoriteiten vrezen dat vanochtend tot 150 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving als gevolg van hevige regenval in het westen van India. Dat heeft de inspecteur-generaal van de nationale rampendienst van India gezegd tegen persbureau Reuters. Reddingswerkers zijn ter plaatse om naar overlevenden te zoeken.

De rampplek ligt 60 kilometer van het dorpje Ambegaon in het Puna-district in de westelijke staat Maharashtra. Het terrein is door de aardverschuiving moeilijk begaanbaar voor de reddingswerkers doordat wegen grotendeels zijn weggevaagd en communicatie tussen de hulpverleners wordt bemoeilijkt door storingen in het telefoon- en internetverkeer. Volgens functionarissen die de BBC sprak zijn minstens veertig huizen onder de aarde bedolven. Het evacueren van eventuele overlevenden is ook lastig doordat het dichtstbijzijnde ziekenhuis op 15 kilometer afstand ligt.

De locatie van de rampplek via Google Maps:

Het Puna-district ligt zo’n 150 kilometer ten zuidoosten van Mumbai, de economische hoofdstad van India. Aardverschuivingen komen in dit gebied rond deze tijd van het jaar vaker voor vanwege het moessonseizoen, dat loopt van juni tot en met september.

    • Pim van den Dool