WhatsApp? Oud nieuws. Hier is Bolt

WhatsApp. Snapchat. Taptalk. Mirage. Slingshot. Bolt. Houden we het nog bij?

De nieuwe services om eenvoudig berichten te versturen blijven maar komen. De nieuwste is Bolt, gelanceerd voor Android en Apple-apparaten door Instagram. Technologiesite The Verge is enthousiast. „Klik op het gezicht van een vriend om de foto meteen te versturen”, schrijft de site. „Of druk langer om een video te versturen. Schud je telefoon om een onbedoelde Bolt ongedaan te maken.”

E-mail voelt inmiddels als een prehistorisch medium. Ook sms’en is zó 1999. Voor sociale netwerken en hun – veelal jonge – gebruikers draait het om vliegensvlugge communicatie om tekst en beelden te versturen.

De waarde ervan bleek wel toen Facebook vele miljarden voor WhatsApp over bleek te hebben. Of toen Snapchat indrukwekkende overnamepogingen bleef afhouden; drie miljard dollar – all cash – van Facebook. Of toen Mirage zichzelf als uitdager van Snapchat presenteerde.

Bolt wordt vooralsnog getest in drie landen: Nieuw-Zeeland, Singapore en Zuid-Afrika. De rest van de wereld wacht. Of de mobiele generatie in Nederland en de VSzit te wachten op nóg een berichten-app? Instagram zet er wel op in.