Potsierlijk actievehikel

Als Lucy (Scarlett Johansson) door een bende nietsontziende Taiwanese gangsters wordt gebruikt om drugs in haar buik te smokkelen en de zak vervolgens openscheurt, wordt het krachtige spul in haar bloedbaan opgenomen. Dit zorgt ervoor dat zij niet meer slechts de standaard 10 procent van de menselijke hersencapaciteit gebruikt, maar langzaam richting de volle 100 procent gaat. Ze kan plotseling heel goed schieten en als geen ander tegen de richting inrijden tijdens een achtervolging in Parijs. Maar Besson probeert ook filosofisch te zijn en dan wordt Lucy een potsierlijke film. Door scènes uit natuurfilms in zijn film te monteren laat hij zien dat de mens in de evolutie niet veel verder is gekomen dan dieren. Lucy’s razendsnel vergaarde kennis past uiteindelijk op een usb-stick. Heel handig.

    • André Waardenburg