Internet en telefoon Ziggo liggen plat - of niet?

UTRECHT - Het logo van Ziggo bij het hoofdkantoor in Utrecht. Kabelbedrijf Ziggo gaat een beursnotering vragen bij Euronext in Amsterdam. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT Foto ANP

Welk bedrijf wint of verliest op Twitter? De NRC Q 100 is onze lijst van de meest besproken Nederlandse bedrijven: bijgehouden door Coosto, toegelicht door NRC Q. Ook stelt Coosto met een automatische taalanalyse vast of er positief of negatief over bedrijven gesproken wordt. De ‘impressies’ geven het aantal tweets, én hun bereik, weer.

Over welke bedrijven werd vandaag het meest getwitterd?

Ziggo kampt met storingen in Oss en Overijssel, zowel echte als ingebeelde

Afgelopen weekend lagen alle diensten van Ziggo (telefoon, internet, televisie) plat in Oss, gisteren was het raak in Overijssel: door een blikseminslag zou tot vandaag alles plat liggen. Of toch niet? Het bedrijf meldde later op de dag dat er alleen een telefoniestoring was, en vervolgens dat er helemaal géén storing was geweest. En ook geen blikseminslag. Waar komt dat bericht dan vandaan? Een medewerker tegenover RTV Noord:

“We zoeken nog uit hoe het kan. Misschien was het een oud bericht dat spontaan weer online is gekomen”

Helemaal niets aan de hand dus? Nou ja, een van de grootste kabelaars van Nederland heeft altijd wel wat klanten die met hun internetverbinding worstelen.

    • Jacco Hupkens