Arabische liefde

Canvas, 21.10-21.35u.

Als iedereen op aarde een relatie zou hebben met iemand van een andere cultuur zou er wel eens wereldvrede kunnen zijn. Die gedachte vormt het originele uitgangspunt van de Vlaamse docuserie Arabische liefde. Acteur Senne Dehandschutter gaat samen met zijn Palestijns-Belgische vriend Majd Khalifeh op zoek naar een lieftallige Arabische vrouw om mee te daten. In vijf afleveringen doen de mannen evenveel landen aan om aldaar te kijken naar inheemse opvattingen over liefde, romantiek en relaties.

De eerste aflevering speelt zich af in de Libanese hoofdstad Beiroet. Het land kent een van de meest liberale culturen in de regio. Het duo is de hele uitzending vermakelijk om naar te kijken. Op een bijzondere maar luchtige manier brengen ze dit thema in beeld.

Aan het einde van de aflevering gaat Dehandschutter in Libanese clubs op zoek naar de liefde. De meeste vrouwen reageren afkerig, tot hij ze op drankjes trakteert. Zoveel verschillen lijken er met de Westerse date scene niet te zijn. Hoewel: in het Nederlands kan je op twee manieren aan iemand de liefde verklaren. De romantische Arabier kan blijkbaar kiezen uit een heel arsenaal aan uitdrukkingen.