Het bureau in Basisschool de Boschuil waar Hanny Timmers-de Haan (58) werkte

Hanny Timmers-de Haan (58) en haar man Geert Timmers (61) waren lid van fietsclub TC Woensel. Ze gingen samen op fietsvakantie op Bali. Hanny was leerkracht van groep 6, haar man gaf les op Fontys Hogeschool.

„Hanny was altijd als een van de eersten op school en ging als een van de laatsten weer weg”, vertelt de adjunct-directeur John Kantelberg van Basisschool de Boschuil in Eindhoven, waar zij zeventien jaar werkte. „Ze was een enorme perfectionist, ze ging pas weg als het goed was. Tijdens een herdenking bij de school zeiden de kinderen dat ze zo veel van haar geleerd hadden en dat ze duidelijk en streng was. Je zag dat kinderen in haar klas meer zelfvertrouwen kregen.

„Geert speelde jarenlang Sinterklaas bij ons op school. Hij hield haar een spiegel voor, en gaf ook tegengas, want ze werkte vaak te hard. Geert en Hanny waren een twee-eenheid. Zij kon functioneren door hem, mede doordat hij ook leraar was herkenden ze veel van elkaar.

„Ze werkt al ongeveer zes jaar in dit lokaal. Ze is uniek in de organisatie, meer georganiseerd dan de rest. Alles is altijd netjes, als er een vervanger kwam dan had ze alles op de juiste plek liggen, geordend en volledig. Ze besteedde veel aandacht aan de inrichting, bij rekenles was er een andere opstelling dan bij spelling. Ik weet zeker dat ze zal denken: ‘Ik hoop dat mijn klaslokaal geen rommeltje wordt.’”