Grillige heldenavonturen

The Nightmare Cooperative draait om een groep helden die kerkers doorkruisen op jacht naar schatten. Je bestuurt het clubje in zijn geheel met de pijltjestoetsen; een stapje naar rechts zorgt ervoor dat alle figuurtjes tegelijkertijd die kant op bewegen. De avonturiers hebben een behoorlijk jezuïtische inslag: ze stappen rücksichtslos een poel lava in, en zijn voor hun lijfsbehoud volledig aan jou overgeleverd. Het manoeuvreren door de verschillende levels is hierdoor behoorlijk lastig, nog los van de monsters die de helden proberen op te peuzelen. Stel je een schaakspel voor waarin alle stukken tegelijk bewegen en je krijgt een aardig idee. Ieder level wordt willekeurig gegenereerd, waardoor The Nightmare Cooperative altijd verrassend, maar ook grillig is. Af en toe is het praktisch onmogelijk om de uitgang te bereiken. Dat is een kleine smet op een verder zeer leuk en uitdagend avontuur.

    • Stefan Keerssemeeckers