Sprinter Bolt verveelt zich stierlijk in saai Glasgow

Usain Bolt Foto Reuters

De Gemenebest Spelen zijn blij met Usain Bolt. Maar Bolt is niet zo blij met de Gemenebest Spelen. De Jamaicaanse sprinter verveelt zich in Glasgow, waar hij afgelopen weekeinde arriveerde en pas vrijdag in actie komt op de 4x100 meter estafette.

Bolt schijnt zelfs in een onbewaakt ogenblik te hebben gezegd dat „Glasgow a bit sucks”. Het zal de frustratie zijn, want de de meervoudig olympisch en wereldkampioen op de 100 en 200 meter vertoont zich amper buiten. Dat is in zijn geval ook bijna ondoenlijk, want op het moment dat Bolt zijn hoofd buiten de deur steekt, wordt hij belaagd door mensen. Zelfs in het atletendorp willen velen een handtekening of met hem op de foto.

Bolt verkiest daarom de afzondering van zijn appartement, waar hij naar muziek luistert en computerspelletjes speelt. De 27-jarige Jamaicaan waagt zich zelfs niet in de eetzaal, maar laat de maaltijden op zijn kamer bezorgen.

Bolt komt alleen naar buiten om te trainen of om de Britse prinsen Harry en William en diens vrouw Kate te ontmoeten. Uit angst voor een volksoploop werd die ontmoeting georkestreerd. Speciaal voor een fotomoment sprak het viertal elkaar onder strenge bewaking in het atletendorp, uiteraard gadegeslagen door honderden sporters en vrijwilligers.

Volgens berichten uit het Jamaicaanse kamp traint Bolt hard. Zo hard dat hij zelfs klaar is voor de series op de estafette. Aanvankelijk zou hij na zijn langdurige blessureperiode in Glasgow alleen zaterdagavond in de finale in actie komen. De sprinter heeft zich bedacht. Hij wil toch warmdraaien.