Palestijns dodental ruim 1.200, aantal dode Israëlische soldaten nu meer dan 50

Foto EPA

Rookwolken boven Gaza-Stad na Israëlische luchtaanvallen. Het geweld is geëscaleerd sinds Israël gisteren de aanvallen op Gaza heeft opgevoerd als reactie op Palestijnse raketaanvallen. Het onofficiële staakt-het-vuren is na drie dagen verbroken. In de mortuaria van Gaza zijn gisteren meer dan 100 lichamen binnengebracht, nog eens 23 Palestijnen zijn vannacht omgekomen bij Israëlische aanvallen, aldus Palestijnse hulpdiensten. In totaal zijn er sinds het begin van de Israëlische operatie in de Gazastrook op 8 juli meer dan 1.200 Palestijnen gedood. Gisteren is opnieuw een VN-school in een vluchtelingenkamp in Gaza gebombardeerd. Daarbij zijn ten minste 19 doden gevallen en 125 gewonden, aldus een vertegenwoordiger van de VN. Zo’n drieduizend burgers hadden hun toevlucht gezocht in de school, omdat het een officiële schuilplaats is van de VN. Israël lijdt ook relatief zware verliezen met de dood maandag van tien soldaten. Sinds het begin van de nieuwste geweldsspiraal heeft Israël 53 soldaten verloren, het hoogste dodental sinds de oorlog tegen Hezbollah in 2006. Drie burgers werden gedood in Israël sinds het begin van de confrontatie.