Feyenoord verliest thuis van Besiktas in voorronde Champions League

Jordy Clasie tijdens de Champions League derde ronde kwalificatiewedstrijd in de Kuip. Foto ANP / Koen van Weel

Feyenoord heeft het zich in de voorronde van de Champions League moeilijk gemaakt. De Rotterdammers verloren in eigen huis met 2-1 van Besiktas.

Mustafa Peltemek kopte na een klein kwartier binnen uit een corner. Twintig minuten voor tijd verdween een zacht schot van Kerim Koyunlu via de voeten van invaller Khalid Boulahrouz in het net. In de blessuretijd benutte Mitchell te Vrede een strafschop.

Zonder Daryl Janmaat, Graziano Pellè, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij trad Feyenoord aan tegen Besiktas. In de openingsfase hadden de Rotterdammers het beste van het spel al leidde dat niet tot kansen. Besiktas had daarentegen maar een mogelijkheid nodig. Bij een corner werd Pektemek geheel vrij gelaten en hij kopte genadeloos raak.

Ook daarna bleek Feyenoord bij enige druk van de Turken al snel in de problemen te komen. Het was dan ook verrassend dat de 2-0 zo lang op zich liet wachten. Toen de thuisploeg na de rust iets meer ging aanvallen, counterde Besiktas naar de 2-0. Koyunlu liep weg na een fout van Joris Mathijsen. Via Boulahrouz was doelman Erwin Mulder voor de tweede keer kansloos.

Waar de opgave voor Feyenoord volgende week in Istanbul kansloos leek, kwam er toch nog een beetje hoop in de laatste minuten. Diep in blessuretijd werd invaller Elvis Manu bij het binnen dribbelen van het strafschopgebied aan zijn shirtje getrokken en wees de scheidsrechter naar de stip. Te Vrede, die de rest van de wedstrijd vrijwel onzichtbaar was geweest, stuurde de Turkse keeper naar de verkeerde hoek. (Novum)