De slaapkamer van Bryce Fredriksz (23) en zijn vriendin Daisy Oehlers (20)

Bryce Fredriksz (23) was voetbalgek, vertellen zijn moeder Silene Fredriksz-Hoogzand (51) en vader Rob Fredriksz (66). „Maar trainers werden gek van hem, altijd kunstjes op het veld.” Een kopie van zijn vader, dat was hij ook. Dat wil zeggen: makkelijk, chaotisch, hij maakt zich nergens druk om. En: warm, lief, niet gierig. Hij kon absoluut niet tegen onrecht.

„Daisy was een perfect match met Bryce, ze hadden elkaar echt gevonden. Toen hij wat met Daisy kreeg veranderde hij in een getrouwde man. Hij zorgde voor haar. Daisy’s moeder is 2,5 maand geleden overleden, Bryce zorgde ervoor dat Daisy goed bleef eten, hij schepte voor haar op. Daisy heeft niet veel familie, we namen haar erbij. Ze woonde nu al twee jaar bij ons. We zorgden voor haar alsof het onze eigen dochter was.

„Na die moeilijke tijd, rond het overlijden van haar moeder, wilden we iets fijns voor ze. We wilden ze een reis cadeau doen, naar Bali. Bryce kon duiken en wilde dat ook laten zien aan Daisy. Bryce had al eerder vrienden gemaakt daar, ze waren allemaal op de twee aan het wachten. Ze wilden surfen en duiken.

„Ik weet niet goed wat ik met de kamer moet. Eerder dacht ik nog weleens: het zou lekker zijn als die twee uit huis zijn, dan hebben we een kamer erbij, wat extra kastruimte ook. Maar nu denk ik: nee, ik laat de kamer zo, misschien dat ik het over vijf jaar eens weghaal. In het begin durfde ik de kamer niet in, nu, op dag acht, wel. Ik voel er een soort van rust. Af en toe moet ik wat spulletjes pakken daar en nu went het.”