‘Ettertje’ van PowNews stapt over naar Evangelische Omroep

Straatreporter Danny Ghosen van PowNews en Powlitie gaat vanaf 1 oktober werken bij de Evangelische Omroep. Ghosen zal als gastreporter meewerken aan het onderzoeksprogramma 3Onderzoekt waarin maatschappelijke misstanden worden aangekaart.

Ghosen wilde nog geen reactie kwijt over zijn carrièrestap. Pas wanneer hij in oktober begint, wil hij vertellen waarom. Op de EO-website schrijft hij alvast dat hij de EO een „mooie omroep” vindt. Verder drukt hij zijn fans via Twitter op het hart dat hij misstanden nog altijd aan de kaak gaat blijven stellen. „In Danny stijl!”

De overstap is opmerkelijk omdat zijn huidige werkgever, omroep PowNed, niet bepaald als christelijk bekend staat. Het nieuwsprogramma PowNews spot met alles en iedereen en bekwaamt zich in treiteren en schofferen.

Ghosen is bekend van zijn confronterende reportages waarin hij verdachten en anderen op straat achtervolgt en ter verantwoording roept. Zo stalkte hij langdurig de ‘kopschoppers’; verdachten van een zware mishandeling in Eindhoven. Ghosen kreeg meer dan eens klappen. Zoals in het project waarin hij diplomaten aansprak die hun auto fout parkeerden. Dit leverde hem een bloedneus op en een verloren tand toen een medewerker van de Angolese ambassade hem van repliek diende.

De reporter van Libanese afkomst is zelf christen. In een interview met deze krant vorig jaar uitte hij kritiek op het getreiter van christenen in PowNews. „Laat andere mensen die wel geloven, lekker geloven. Ik zou niet weten waarom PowNews zo tegen religie is. Misschien omdat gelovigen een makkelijk doelwit zijn. Je weet dat je er mensen mee op de kast krijgt.”