Waarom regen een slecht excuus is en welke verzekeraar voor MH17 moet betalen

foto iStock

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Vertraagde vluchten en natte voeten op station Amsterdam-Zuid. Code oranje is voor iedereen wel op een bepaalde manier irritant.

Maar slecht weer is ook een veelgehoorde verklaring voor slechte bedrijfsresultaten: minder bier verkocht. Bouwprojecten uitgesteld.

Vier verklaringen voor slechte bedrijfsresultaten om doorheen te prikken.

Wie gaat MH17 betalen?

Welke verzekeraar moet geld uitkeren aan Malaysia Airlines voor de vliegramp met MH17? Dat hangt ervan af of de vliegramp wordt gedefinieerd als oorlogsdaad.

Winstval bij zorginstellingen

De winst van instellingen in de langdurige zorg is in 2013 ingestort. Het jaarresultaat van de veertig grootste concerns ging met 69 procent omlaag, blijkt uit een inventarisatie door NRC.

Beleggers vs. de Nederlandse staat

Bank-verzekeraar Fortis bestaat niet meer, maar leeft voort in rechtszalen in België en Nederland. Vandaag: het gerechtshof oordeelt in het hoger beroep tegen de Nederlandse staat en de Belgische verzekeringstak van Fortis.

Heeft de staat bijna zes jaar geleden beleggers verkeerd geïnformeerd over ABN Amro en Fortis? Voor 1.250 beleggers en hun advocaat Adriaan de Gier staat het vast: “De staat heeft keihard gelogen.”

Twitters problemen

Twitter is het toonbeeld van ‘de tweede internetbubbel’: een reeks hoog gewaardeerde, maar verlieslatende internetbedrijven.

Vandaag komt Twitter met halfjaarcijfers. Het aantal gebruikers neemt te traag toe, en drie andere redenen waarom beleggers nog altijd weinig vertrouwen hebben.

En verder…

Het nieuwe WTC in New York is prachtig. Maar het er is bijna geen huurder voor te vinden.

    • Anna Vossers