De Vrij naar Rome voor keuring

Foto AFP

De transfer van Feyenoorder Stefan de Vrij naar Lazio Roma is nagenoeg afgerond. De 22-jarige verdediger is gisteravond in Rome aangekomen en zou vanmorgen de medische keuring ondergaan. Dat meldt Lazio op Twitter. „Wij verwelkomen de beste verdediger van het WK in Brazilië”, schrijft de club uit de Serie A. De Italianen maken naar verluidt 8,5 miljoen euro over naar Feyenoord. De international is na Graziano Pellè, Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi de vierde basisspeler die vertrekt uit Rotterdam. Het contract van De Vrij bij Feyenoord liep nog door tot de zomer van 2015. Lazio had al voor het WK interesse in de verdediger. Verdere interesse in de door Feyenoord opgeleide speler bleef uit. Het contract van De Vrij zou over tien maanden aflopen. Lazio eindigde afgelopen seizoen als negende in de Serie A. De Vrij is niet de eerste Nederlander bij Lazio. Ook Jaap Stam (2001-2004) en Aron Winter (1992-1996) speelden bij de club. (Novum)