Nieuwssite tegen Obama ‘die rest van de pers in zijn zak heeft’

Foto AP

Om te strijden tegen de „extreem-linkse” president Obama, die „de rest van de pers in zijn zak heeft”, en om de verzwegen waarheid over Amerika te vertellen, lanceerde de Amerikaanse politica Sarah Palin zondag een eigen online nieuwssite, The Sarah Palin Channel.

Voor 9,95 dollar per maand of 99,95 per jaar kunnen abonnees de verrichtingen van de politica volgen.

In een welkomswoord zegt Palin: „Wij gaan voorbij de soundbites en de politiek correcte filters van de andere media om de waarheid boven te krijgen.” Op de website zijn twee tellers te zien: één die de dagen telt totdat Obama aftreedt en één die de Amerikaanse staatsschuld bijhoudt.

Verder vooral veel speeches van Palin en filmpjes van Palin thuis en op werkbezoek. Volgens Palin gaat het haar vooral om het bouwen van een gemeenschap rond de zender. Kijkers kunnen haar bijvoorbeeld vragen stellen. Palin: „Wij gaan praten over de problemen waar de grote media niet over willen praten. We gaan kijken naar de ideeën die Washington niet wil horen.”

Sarah Palin (Sandpoint, Idaho, 1964) is gangmaker van de rechts-populistische Tea Party-beweging. In 2008 was zij Republikeins kandidaat voor het vicepresidentschap, van 2006 tot 2009 was ze gouverneur van Alaska. Zij heeft een realityshow over zichzelf, Amazing America with Sarah Palin op Sportsman Channel en is politiek commentator voor tv-zender Fox News. Hoewel ze nu een eigen zender heeft, blijft zij ook voor beide andere zenders werken.

Onder Democraten zijn haar boude uitspraken bron van vermaak en ergernis. Voor rechtse Republikeinen is ze een heldin.