Warner Bros. koopt filmrechten ‘Het puttertje’

AMSTERDAM - De nieuwe roman Het Puttertje, van Donna Tartt tijdens de wereldpremiere van het boek, een maand voor de verschijning van de Amerikaanse editie. Nederland krijgt de primeur omdat het boek draait om het schilderij Het Puttertje van de Delftse meester Carel Fabritius uit 1654. ANP KIPPA BAS CZERWINSKI

Het Amerikaanse filmproductiebedrijf Warner Bros. heeft de filmrechten verworven van Het puttertje, de derde roman van Donna Tartt. Dat meldt The Los Angeles Times.

Warner Bros. is ook eigenaar van de filmrechten van The Secret History (De verborgen geschiedenis), Tartts debuutroman waarmee ze in 1993 ook in Nederland doorbrak. De verfilming van dat boek laat nog altijd op zich wachten. Eén van de redenen, zo schrijft filmsite Deadline, waarom het enige tijd duurde voordat het filmproductiebedrijf ook de rechten van Tartts recentste roman in handen kreeg.

Tartt, volgens Time Magazine een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld, won in april van dit jaar de Pulitzer Prize voor Het puttertje, een roman waarin hoofdpersoon Theo Decker vanuit Amsterdam terugkijkt op zijn leven en de gevolgen van de bemachtiging van Carel Fabritius’ schilderij ‘Het puttertje’.

Wanneer de verfilming van Het puttertje moet uitkomen is onduidelijk. De film zal gemaakt worden door het productieteam achter The Hunger Games, de filmreeks die is gebaseerd op de dystopische romans van Suzanne Collins.

    • Roderick Nieuwenhuis