Een blik met honderd hits

Vroeger was alles beter, dat is een onweerlegbaar feit. Vooral de nineties waren geweldig. 1996 is misschien wel het beste jaar aller tijden. Niet alleen kwam er toen een einde aan de dienstplicht in Nederland, het was ook het geboortejaar van het schaap Dolly, ’s werelds eerste gekloonde zoogdier. En dat van de Spice Girls, de Macarena en Ginuwines Pony.

Dankzij The Nostalgia Machine is het 1996-gevoel (en ieder ander jaar tot 1960) nu waanzinnig dichtbij. De kracht van deze website zit ’m in de eenvoud: het enige dat je hoeft te doen is een jaartal invoeren, en de site trekt een blik met honderd hits voor je open. Instant nostalgie.

Dus haal je plateauzolen maar van zolder, en ga terug naar die goeie oude tijd waarin je nog mocht roken in de trein en Justin Timberlake geblondeerd haar had en een brilletje met blauwe glazen droeg.

    • Anne-Martijn van der Kaaden