Regering Libië vraagt internationale hulp aan

Foto AFP

De Libische regering heeft gisteren ‘internationale hulp’ aangevraagd nadat een groot oliedepot in brand was gevlogen. De regering in Tripoli deed de oproep op haar site. De opslagplaats vatte vlam bij nieuwe gevechten tussen milities die strijden om de macht over de luchthaven van de hoofdstad Tripoli. De brand kan volgens de regering uitmonden in een ‘humanitair drama en milieuramp’. Het oliedepot heeft een capaciteit van zes miljoen liter. De staatstelevisie riep burgers op om gebieden binnen een straal van vijf kilometer van het vliegveld te ontruimen.

De gevechten op de luchthaven braken twee weken geleden uit. Een islamistische militie uit de West-Libische stad Misrata vecht met de anti-islamistische Zintanbrigade, die het vliegveld tot nu toe in handen had.

    • Ap