Virgin America vliegt naar de beurs

Foto ANP/EPA/Justin Lane

Luchtvaartmaatschappij Virgin America wil naar de beurs. Het bedrijf, waar miljardair Richard Branson een belang in heeft, diende vandaag een verzoek in bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Er wordt gemikt op een opbrengst van 115 miljoen dollar.

Vigin America vliegt op dit moment naar 22 vliegvelden in de VS en Mexico en heeft een vloot van 53 vliegtuigen. Het bedrijf boekte vorig jaar voor het eerst sinds het begin in 2007 winst: 10,1 miljoen dollar bij een omzet van 1,42 miljard. Dat was 6,9 procent meer dan de 1,33 miljard omzet van 2012.

Het is nog onbekend wanneer Virgin America naar de beurs gaat, of hoeveel aandelen straks beschikbaar zijn. Ook de beurs waar het aandeel verhandeld zal worden, is nog niet bekend.

Miljardair Richard Branson bezit een belang van 22 procent in de vliegmaatschappij via de Virgin Group en een hedge fonds. Hij heeft daarnaast een belang van 51 procent in Virgin Atlantic.

    • Philippus Zandstra