Veggie burger (ook voor carnivoren)

illustratie jet peters

Er zijn mensen die in alle ernst denken dat een vegetarische burger niet lekker kan zijn. Ja, als je zo’n kant-en-klare schijf uit de supermarkt neemt. Daar is meestal niet veel lol aan te beleven. Maar het kan ook anders. Veel lekkerder. Het plan is om dat deze week te bewijzen.

Aanstaande woensdag ga ik een recept van Melissa Clark met je delen. Clark schrijft over koken voor The New York Times. Ze is geen vegetariër, maar dat heeft haar er niet van weerhouden net zo lang te sleutelen aan een vegetarische burger tot ze het perfecte recept gevonden had. Althans, dat vindt zij zelf, en dat ben ik met haar eens. Ik zette haar veggie burgers vorige week aan een zwikje carnivore kinderen voor en die vraten ze met huid en haar op.

Meer bewijs lijkt me niet nodig.

Clarks recept is behoorlijk uitgebreid, er gaan al 17 ingrediënten in de schijf alleen. Vandaag houden we het daarom iets simpeler, met een recept uit eigen koker: een burger met gegrilde portobella, romige avocadopuree, zoetzure tomatenrelish en gorgonzola. McGroenteburger eat your heart out!

    • Janneke Vreugdenhil