TNT zwabbert te veel en wat de dag verder interessant maakt

Foto HH

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Een moeilijk pakket

Koerier TNT Express presenteert vandaag halfjaarcijfers en de verwachting is dat de omzet daalt. TNT presenteerde drie strategische plannen in twee jaar tijd en stelde ze keer op keer bij. Naar beneden. Analisten hebben drie tips het voormalige onderdeel van PTT Post er bovenop te helpen.

Tegengas

Rond de spanningen met Rusland is er een woord dat telkens valt: gas. Van alle Europese landen is Nederland is het minste afhankelijk van Russisch gas en staatsgasbedrijf Gazprom, zo blijkt in de Graphic of the Day.

NL05DAGEN

Het is voorbij. Het oude, makkelijke rekeningnummer ziet er vanaf komende vrijdag voorgoed anders uit. Dan moet namelijk heel Nederland - consument én bedrijf - over zijn op het IBAN-systeem waardoor alle rekeningnummers beduidend langer worden. Vier vragen over achttien belangrijke cijfers en letters.

Detective spelen

Dingen kwijtraken hoeft niet meer. Nooit meer. De toekomst is vol kleine trackingdevices zoals Tile (20 dollar) waarmee je je fiets (of partner) overal kunt volgen. Kwestie van even onder het zadel plakken.

Exacte kennis

Eigenlijk is het verboden, maar ondanks toezichthouders en wetten en regels gebeurt het continue: dubieuze beurshandel. Een bedrijf wordt mogelijk overgenomen en een paar lui met voorkennis kopen aandelen om te profiteren. En omdat de koers stijgt stappen meer mensen in. Neem de recente zaak van softwarebedrijf Exact.

En verder

D66-DNA in de Job of the Day. De partij is op zoek naar een nieuwe politiek secretaris oftewel “een satéprikker” die de Tweede Kamerfractie bij elkaar houdt.

In beeld het nieuwe hoofdkantoor van Beats by Dre in Culver City. Onder de rook van Los Angeles en 30 kilometer rijden van Compton waar Dre groot werd.

    • Camil Driessen